Bestuur & management

Bestuursmodel

Vodafone Libertel B.V. is een Nederlandse besloten vennootschap, gevestigd in Maastricht. De aandeelhouder van Vodafone Libertel B.V. is Vodafone International Holdings B.V. Vodafone is (indirect) 100% eigendom van Vodafone Group Plc., een beursgenoteerd fonds. Op 31 maart 2013 had Vodafone Nederland twee dochterondernemingen: Vodafone Retail BV en Telespectrum. Per 1 april 2013 is Telespectrum met Vodafone gefuseerd.

Vodafone Nederland heeft een gelaagd bestuursmodel: Een directie, die bestaat uit de CEO en de CFO, beide statutair directeur, en zeven leden met de titel van directeur, en een Raad van Commissarissen met drie leden.

“Goed bestuur is essentieel om waarde te kunnen creëren voor alle stakeholders. Het is een voortdurend proces met een ongewijzigd doel: het garanderen van ethisch en verantwoord management, waarin de belangen van de stakeholders in balans zijn en wij onze verplichtingen nakomen.”
- Klaske de Jonge, directeur Corporate Affairs & Strategie

Maak kennis met onze directie.

Rob Shuter

Chief Executive Officer

Lees verder

Alexander Saul

Director Enterprise Business Unit

Lees verder

Bart Hofker

Director Consumer Business Unit

Lees verder

Mallik Rao

Chief Technology Officer

Lees verder

Carla De Geyseleer

Chief Financial Officer

Lees verder

Harry Odenhoven

Director Commercial Operations

Lees verder

Paul Vreeburg

Director Vodafone Retail

Lees verder

Adam Parsons

Director Human Resources, Property & Internal Communications

Lees verder

Klaske de Jonge

Director Corporate Affairs & Strategy

Lees verder

Rob Shuter

Chief Executive Officer

Bio

Rob Shuter is sinds april 2012 CEO bij Vodafone Nederland. Rob begon als accountant bij Deloitte in Johannesbrug. Vervolgens heeft hij gewerkt in het bankwezen waar hij onder andere manager investment banking was bij Standard Bank en manager retail banking bij Nedbank.

In 2008 heeft Rob de ‘South Africa’s leading manager’-award mogen ontvangen door CRF. Een jaar later in 2009 is Rob begonnen bij Vodacom Group als financieel directeur. Daar was hij verantwoordelijk voor financiën, risicomanagement, business development, treasury, belastingen en internal audit.

Rob woont in Johannesburg, is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is 44 jaar. Zijn hobby’s zijn lezen, reizen, poëzie, Zuid Afrikaanse en Johannesburgse geschiedenis en muziek. Rob is een fanatiek sportman en houdt van hardlopen, kanoën en fietsen. Hij heeft ook meegedaan aan vijf ironman triatlons. 

Alexander Saul

Director Enterprise Business Unit

Bio

Alexander Saul is directeur Zakelijke markt sinds 1 april 2013. Sinds 2007 was hij verantwoordelijk voor de nationale directe en indirecte business-verdeling van Vodafone GmbH. Sinds 1999 werkte hij in verschillende managementfuncties bij Vodafone. Van 2004 tot 2007 leidde hij de Vodafone tak West in Ratingen. Hij was eerder verantwoordelijk als directeur verkoopcontrole en -ondersteuning voor Vodafone winkels en gespecialiseerde detailhandelaars. De marathon- en motorsportfan is werkzaam in de telecommunicatie-industrie sinds 1997, in eerste instantie voor Deutsche Telekom. Saul heeft aan de RWTH Aken, de Universiteit van Limburg (NL) en Wharton Universiteit, Philadelphia (Verenigde Staten) gestudeerd.

Bart Hofker

Director Consumer Business Unit

Bio

Bart Hofker is sinds maart 2008 Director Consumer Business Unit bij Vodafone Nederland. Hij is verantwoordelijk voor alle verkoop-, marketing- en marketingcommunicatieactiviteiten voor de consumentenmarkt.

Voordat hij bij Vodafone begon, werkte Bart bij energiebedrijf Nuon, in zijn laatste functie als Commercieel Directeur voor het retailsegment. Daarvoor werkte hij bij KPN, waar hij diverse senior marketing-managementfuncties in Nederland en Tsjechië bekleedde. Bart studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Nevenfuncties

 • Lid Reclame Code Commissie
 • Docent/examinator Stichting Reclame Marketingonderwijs

Mallik Rao

Chief Technology Officer

Bio

Mallik Rao is sinds april 2012 de Chief Technology Officer van Vodafone Nederland, gestart bij Vodafone Group in maart 2012. Voorafgaand aan deze functie was Mallik CTO van Aircel in India waar hij met succes een 2G & 3G netwerk van 60 miljoen gebruikers opzette.

Mallik verhuisde later met zijn familie naar Nederland. Hij is momenteel bezig met meerdere initiatieven binnen Vodafone Nederland variërend van het IT-landschap tot Long Term Evolution plannen. Hij is gefocust op het brengen van snelheid, gemak en het optimaliseren van kosten om in te spelen op de competitieve Nederlandse markt.

Mallik is een engineer met 18 jaar werkervaring in technologie bij providers zoals Ericsson, Nortel en Multi Service providers. Hij heeft een graad in Electronica en Communicatie.

Carla De Geyseleer

Chief Financial Officer

Bio

Carla De Geyseleer is sinds mei 2012 Chief Financial Officer (CFO) bij Vodafone Nederland. Zij is verantwoordelijk voor alle financiële strategie, controlling, planning, rapportage en operationele processen binnen het bedrijf. Carla was sinds april 2010 werkzaam bij Vodafone Duitsland als Directeur Financial Controlling.

Voordat zij aan de slag ging bij Vodafone, had zij al een langdurige internationale carrière achter de rug bij logistiek dienstverlener DHL Express. Hier vervulde zij de laatste drie jaar de rol van CFO.

Carla startte haar carrière als auditor bij Ernst & Young in Brussel. Ze heeft een solide academische vorming met onder andere een universitaire titel economische en financiële wetenschappen en een EMBA van de IMD Business School in Zwitserland.

Nevenfuncties

 • Lid van RvC Macintosh Retail Groep

Harry Odenhoven

Director Commercial Operations

Bio

Sinds april 2012 is Harry de Commercial Operations Director bij Vodafone Nederland. In deze nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor het leveren van de beste service aan onze klanten via alle kanalen (callcenter, rekeningen, digitaal, mobiel, sociaal) en het zorgen voor innovatie en productaflevering.

Opgeleid als doctorandus industrieel design aan de Technische Universiteit in Delft, heeft Harry Odenhoven (geboren in 1962) zijn internationale carrière doorgebracht in verschillende posities in de markt van mobiele technologie en internet. Hij heeft uitgebreide internationale werkervaring in marketing, sales en bedrijfsontwikkeling op een hoog bestuursniveau: KPN Mobiel in Nederland, Telkomsel Indonesië, Peoples Phone in Hong Kong, Spotcast in Azië en Londen, Vizzavi, Vodafone in Nederland en Vodafone Group in Engeland.

De laatste drie jaren was Harry Group Director Online, waar hij verantwoordelijk was voor het uitrollen van een wereldwijde Online Acceleration programma.

Paul Vreeburg

Director Vodafone Retail

Bio

Paul Vreeburg is sinds januari 2012 als Algemeen Directeur Retailverantwoordelijk voor alle Retail activiteiten van Vodafone in Nederland, waar BelCompany en Vodafone Winkels deel van uitmaken.

Voordat BelCompany onderdeel werd van Vodafone, was hij vier jaar algemeen directeur van BelCompany. Daarvoor werkte Paul bij KPN, onder andere als marketing directeur KPN Mobiel en marketing directeur Residential.

Hij startte zijn loopbaan bij Philips. Paul is Register Marketeer, behaalde Nima-C en studeerde Commerciële economie aan de Hogere Economische School in Den Haag.

Nevenfuncties

 • Docent/examinator SRM

Adam Parsons

Director Human Resources, Property & Internal Communications

Bio

Adam Parsons is sinds september 2012 Director Human Resources, Property & Internal Communications bij Vodafone Nederland. Hij is in 2007 begonnen bij Vodafone Group waar hij aan het hoofd stond van Global Reward and Strategy. Daarbij was Adam verantwoordelijk voor het belonginsbeleid en operations.

Adam’s passie heeft altijd binnen het veld van HR gelegen. Hij is gestart als HR consultant bij Mercer Human Resourcing voordat hij naar KPMG ging in 2003. Daar adviseerde Adam verschillende bedrijven uit de FTSE en publieke sector op het gebied van HR.

Nu woont Adam in Amsterdam met zijn vrouw en twee dochters. Hij is 35 jaar oud. Hij heeft verschillende hobby’s zoals hardlopen, lezen, koken en reizen. Adam heeft een graad op het gebied van rechten behaald aan de University of Birmingham en een Master in Personeel en Ontwikkeling van Westminster Business School.

Klaske de Jonge

Director Corporate Affairs & Strategy

Bio

Klaske de Jonge is sinds januari 2010 Director Corporate Affairs bij Vodafone Nederland. Sinds april 2012 is deze functie veranderd in Director Corporate Affairs & Strategy.

Voordat ze bij Vodafone begon, werkte Klaske als Vice President Corporate Affairs Europe bij Mars. Daarvoor werkte ze onder andere acht jaar als directeur bij de Consumentenbond en vier jaar als marketing manager bij TNT/TPG Post, na een internationale carrière bij Numico in de VS en Groot-Brittannië.

Klaske heeft verschillende universitaire opleidingen afgerond, waaronder een doctoraal in Bedrijfskunde in Rotterdam, een doctoraal in Politieke Wetenschappen in Leiden, een postdoctoraal in Communicatie en Mediastrategie in Groningen en een postdoctoraal bij de Anderson School of Management aan de Universiteit van Californië.

Nevenfuncties

 • Lid Raad van Toezicht Maag Lever Darm Stichting
 • Lid Raad van Toezicht van de Nederlandse Hartstichting

Veranderingen in de directie van Vodaofone Nederland in het boekjaar 2012/2013:

 • Vertrek directieleden:
  • Philip Lacor, directeur Zakelijke markt, werd benoemd tot Enterprise Business Unit Director van Vodafone Duitsland per 1 april 2013
  • Francesco Bianco, HR directeur, werd benoemd tot HR Director Cable&Wireless Worldwide dat aangekocht werd door Vodafone Group
  • Amanda Nelson, CFO, werd benoemd tot hoofd Postpaid Marketing per 1 mei 2013
 • Benoemingen directieleden:
  • Rob Shuter is CEO sinds 1 april 2012
  • Carla De Geyseleer is CFO sinds 1 mei 2012
  • Adam Parsons is HR directeur, Property & Internal Communications sinds 1 oktober 2012
  • Mallik Rao is Chief Technology Officer (CTO) sinds 1 april 2012
  • Harry Odenhoven is directeur van Commercial Operations sinds 1 april 2012
  • Paul Vreeburg is directeur Retail sinds 1 april 2012
  • Alexander Saul is directeur Zakelijke markt sinds 1 april 2013

De Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen adviseert en houdt toezicht op de directie. Twee keer per jaar wordt de Raad van Commissarissen door de directie geïnformeerd over het strategische beleid de financiën en relevante ontwikkelen. Voor de uitvoering van grote veranderingen die de identiteit van het bedrijf raken, dient de directie eerst toestemming te verkrijgen van de Raad van Commissarissen. De jaarrekening moet worden goedgekeurd door alle leden van de Raad van Commissarissen.

De Raad van Commissarissen vergadert ten minste twee keer per jaar. In het boekjaar 2012/2013 vonden de vergaderingen van de Raad van Commissarissen plaats op 2 november 2012 en op 30 januari 2013. De Raad van Commissarissen heeft verschillende aspecten van Vodafone Nederland beoordeeld met betrekking tot de resultaten, strategieën en het management, zoals de claim ingediend door Vodafone ter vergoeding van de geleden schade als gevolg van de storing door de brand in Rotterdam op 4 april 2012; de halfjaarlijkse financiële prestaties; de Vodafone Nederland strategie en de reorganisatie van Vodafone Libertel BV en Vodafone Retail BV. Twee besluiten zijn genomen buiten vergadering.

Vodafone Nederland hecht eraan dat de samenstelling van de Raad van Commissarissen past bij het profiel en de strategie van Vodafone en een goede afspiegeling is van de samenleving en de markt waarin Vodafone Nederland opereert. Sinds 2013 is één van de drie leden van de Raad van Commissarissen van Vodafone Nederland een vrouw. Dhr. T.J. Harrabin heeft de Raad van Commissarissen verlaten op 1 november 2012 en werd opgevolgd door mevr. L. Solomon op 12 maart 2013.

Maak kennis met onze Raad van Commissarissen.

Erik de Rijk

Managing Director Vodafone International Holdings B.V.

Lees verder

Ronald Schellekens

Vodafone Group HR directeur
 

Lees verder

Liliana Solomon

CFO Regio Noord en Centraal-Oost Europa Vodafone Plc.

Lees verder

Erik de Rijk

Managing Director van Vodafone International Holdings B.V. en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vodafone Nederland sinds 22 maart 2007. Voordat hij bij Vodafone kwam werken, was Erik werkzaam bij AirTouch Communications, Tetra Laval, Loeff Claeys Verbeke en Deloitte. Erik studeerde Nederlands en Fiscaal Recht in Leiden en hij studeerde aan de Baylor University School of Law.

Ronald Schellekens

Vodafone Group HR directeur, is sinds 15 januari 2010 lid van de Raad van Commissarissen van Vodafone Nederland. Hij is op aanbeveling van de Ondernemingsraad van Vodafone Nederland voorgedragen voor benoeming. Voordat hij bij Vodafone kwam werken, was Ronald werkzaam bij Shell, PepsiCo en AT&T. Ronald Schellekens studeerde aan de TiasNimbas Business School en aan de Harvard Business School.

Liliana Solomon

CFO van regio Noord en Centraal-Oost Europa bij Vodafone Plc. , is lid van de Raad van Commissarissen  van Vodafone Nederland sinds 12 maart 2012. Zij heeft Tim Harrabin vervangen. Liliana werkt sinds 2005 voor Vodafone, eerst als CEO van Vodafone Roemenië en sinds 2010 als regionaal operationeel directeur bij Vodafone Plc. Voordat zij bij Vodafone kwam werken, was Liliana werkzaam bij Cable & Wireless Plc, T-Mobile UK en Deutsche Telkom AG. Ze heeft een graad in natuurkunde (Universiteit of Cluj-Napoca, Roemenië) en heeft gestudeerd aan INSEAD, Fontainebleau in Frankrijk.

2012 2013 Vodafone Magazine