Wie wij zijn

Wie wij zijn

Vodafone Nederland versnelt uitrol 4G

Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland, geeft in deze video uitleg over de recente frequentieveiling en de uitrol van 4G. 

Het grootste internationale telecombedrijf ter wereld

Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group Plc., het grootste internationaal opererende mobiele telecombedrijf ter wereld met vestigingen in meer dan dertig landen op vijf continenten en 86.400 medewerkers. Wereldwijd hebben we meer dan 407 miljoen klanten.

Meer dan 15 jaar actief in Nederland

In Nederland bedienen we 5,3 miljoen klanten met communicatie-oplossingen die bestaan uit mobiele, vaste, geïntegreerde en TV-diensten via de merken Vodafone, Sizz en hollandsnieuwe. Vodafone Nederland bouwt en onderhoudt een netwerk waarop voice-, data- en sms-diensten mogelijk zijn. Wij besteden de bouw en het onderhoud van het netwerk grotendeels uit aan Ericsson. De afzetmarkten van Vodafone zijn de zakelijke en consumentenmarkt via directe en indirecte verkoop, mobiele virtuele netwerk operators (MVNO’s) en andere telecomaanbieders (via roaming en interconnect).

Er werken bij Vodafone Nederland 3.850 medewerkers (op 31 maart 2013) op één van de twee hoofdkantoren in Amsterdam en Maastricht, de kantoren in Eindhoven, Veenendaal (BelCompany), Capelle a/d IJssel (TeleSpectrum) en de 263 winkels (Vodafone: 99, BelCompany: 164) verspreid over heel Nederland. De organisatie bestaat uit de volgende Business Units: Consumentenmarkt, Zakelijke markt, HR, Property en Interne Communicatie, Financiën; Commerciële Operaties, Corporate Affairs & Strategie, Technologie en Winkels.

Bekijk hier de organisatieontwikkelingen bij Vodafone in 2012-2013.

Organisatieontwikkelingen bij Vodafone Nederland in 2012-2013
Integratie van Belcompany De integratie van beide winkelketens is versterkt door de directeur van de BelCompany winkels en de directeur van de Vodafone winkels van rol te laten wisselen. Ook is besloten een aantal winkels te sluiten en een aantal BelCompany winkels te veranderen in Vodafone winkels. Het hoofdkantoor van Belcompany in Veenendaal zal in 2013 zijn deuren sluiten. De medewerkers verhuizen naar het hoofdkantoor in Amsterdam.
De telefoonkopen.nl formule stopt Het merendeel van de telefoonkopen.nl winkels lag in hetzelfde verzorgingsgebied als de Vodafone winkels. Daarom is besloten de telefoonkopen.nl formule op te heffen.
Vodafone stopt met Vodafone Franchise In november 2012 is Vodafone gestopt met de franchise formules, omdat het initiële doel - de groei strategie binnen Retail te ondersteunen - al was gerealiseerd door de overname van BelCompany. Daarnaast was de kostenbesparing lager dan verwacht.
Overname TeleSpectrum Om de groei in vaste en geïntegreerde telecomoplossingen te versnellen en daarmee de positie op de zakelijke markt te versterken, is TeleSpectrum in april 2012 aangekocht. Het bedrijf is gespecialiseerd in hosted telefonie en IP-PBX (telefooncentrales). In 2004 was TeleSpectrum de pionier van de hosted telefoniemarkt in Nederland en tot op de dag van vandaag is het een van de beste spelers in de markt. Patrick van der Spek, oprichter en CEO van TeleSpectrum, staat aan het hoofd van Unified Communications binnen de afdeling Zakelijke markt.
Spectrumveiling In het najaar van 2012 verwierf Vodafone Nederland in de multi-band frequentieveiling spectrum in de 800, 900, 1800 en 2100 MHz banden. Vodafone investeerde 1,4 miljard euro in frequenties en versnelt de uitrol van 4G, de nieuwe generatie mobiel internet.
Kostenbesparingen In januari 2013 kondigde Vodafone Nederland aan dat het maatregelen moest nemen om de operationele kosten te reduceren. Vodafone was hierdoor genoodzaakt 71 medewerkers boventallig te verklaren.
Insourcing Ericsson Om de bedrijfscontinuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening beter te kunnen waarborgen, wordt een aantal netwerkactiviteiten dat werd beheerd door Ericsson, vanaf april 2013 door Vodafone zelf uitgevoerd. De betrokken 53 medewerkers van Ericsson zijn per 1 april 2013 in dienst gekomen bij Vodafone in Maastricht.
2012 2013 Vodafone Magazine